El president espanyol, Pedro Sánchez, ha estat rebut a Còrsega amb un desplegament de pancartes demanant la llibertat dels presos polítics catalans i estelades. El moviment independentista cors, el més potent de l'Estat francès, no ha dubtat a fer un desplegament al port d'Aiacciu, a pocs quilòmetres de Porticciu, on se celebra la cimera Euromediterrània.

Protesta Sánchez Còrsega C.Solidaritat

Pancartes Sànchez Còrsega CSolidaritat

El Comitè de Solidaritat Corsica Catalunya ha organitzat la protesta al port de la ciutat, que és el més important de l'illa. I ha fet un comunicat on recorda que des de fa 3 anys, hi ha dirigents polítics catalans a la presó i a l'exili sense haver practicat cap violència. I afegeix que l'actual president, Quim Torra, "serà pròximament destituït pel Tribunal Suprem espanyol per haver penjat al balcó del Palau de la Generalitat una pancarta en suport dels independentistes empresonats i exiliats".

En aquest sentit han interpel·lat directament el president espanyol. "Quant temps el govern suposadament progressista de Pedro Sánchez podrà mantenir aquesta posició injustificable que situa Espanya en una gran contradicció?", es pregunten.

Pedro Sánchez Còrsega EFE

Pedro Sánchez ha arribat aquesta tarda a la seu de la cimera, i ha estat rebut pel president francès, Emmanuel Macron, que és qui ha convocat la trobada. 

El president espanyol ha manifestat en roda de premsa, que Espanya comparteix amb els països del sud de la UE les crisis de l'emergència sanitària, l'econòmica i la social. I ha fet una crida a parlar conjuntament. No ha tractat el conflicte amb Catalunya.

Sánchez ha aprofitat per demanar al Regne Unit que compleixi l'acord de retirada de la UE. "Els acords estan per a complir-se", ha dit en una compareixença al costat d'altres sis caps de Govern i Estat europeus. I ha afegit que el govern espanyol vol que l'acord del Brexit sigui efectiu, i que per a això s'han de complir els acords.

Sánchez s'ha sumat així a les veus que en el si de la UE exigeixen al govern britànic que rectifiqui en la seva intenció de variar els termes de l'acord.

"Hem debatut molt, hem arribat a un acord", ha recalcat Sánchez, que per això ha volgut "traslladar al govern britànic la necessitat i l'exigència" que compleixi l'acord de retirada.