El govern de Pedro Sánchez no assistirà a la reunió del Club Bilderberg, conclave de l'anomenat "govern del món a l'ombra". D'aquesta manera, cap membre del govern del PSOE figura a la representació espanyola seleccionada per Ana Botín, perquè així ho ha decidit el mateix Executiu, segons ha pogut saber El Confidencial Digital.

Ara, però, el líder del PSOE hauria rebutjat que membres del seu govern participin en aquesta edició. Però quins són els motius? Segons el digital, considera inoportú que l'Executiu assisteixi a la cimera del "govern del món a l'ombra" perquè la seva presència dona més aire a Podemos enmig d'unes negociacions per formar govern. D'altra banda, també es vol evitar allargar la mà a Ciutadans i que la militància pugui veure aquest acostament com un gir a la dreta del partit.

De què es parlarà?

Algunes fonts consultades per El Confidencial Digital qualifiquen d'"error" el gest de Sánchez, sobretot pels temes de què es parlarà: el futur de la Unió Europea; el canvi climàtic i la sostenibilitat; la Xina; Rússia; el futur del capitalisme; el Brexit, i les amenaces cibernètiques. Però també es creu que es parlarà de la designació de llocs dirigents de la UE. Aquests nomenaments s'han de tancar les pròximes setmanes i Borrell s'hi juga molt.

Qui sí que assistirà en aquesta reunió tan exclusiva serà el líder del PP, Pablo Casado, i per Ciutadans hi anirà Inés Arrimadas.

El Club Bilderberg es reuneix aquest cap de setmana a Montreux (Suïssa) i és un dels fòrums polítics i econòmics mundials de més alt nivell i més envoltat de secretisme. En altres edicions la classe política espanyola ha estat representada per membres del govern, com per exemple José Manuel García-Margallo, Luis de Guindos, Soraya Sáenz de Santamaría o José Luis Rodríguez Zapatero.