El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha presumit aquest dimarts d’haver “trencat l’independentisme” durant el seu mandat. Ho ha afirmat en la reunió que ha mantingut al Congrés dels Diputats amb el grup parlamentari del PSOE, per fer repàs de l’actualitat i d’alguns temes destacats de la legislatura, en la qual ha tractat la situació econòmica que viu l’estat espanyol i la reforma de la llei del ‘només sí és sí’.

Sánchez ha volgut fer un discurs per combatre el lema “apocalíptic” del PP en el qual assegura que “Espanya es trenca” per culpa del govern de PSOE i Podemos. “Ara resulta que qui s’ha trencat és l’independentisme”, ha asseverat el president del govern espanyol, a més d’afirmar que “avui a Catalunya la situació està infinitament millor” que el 2017 perquè el conflicte polític “s’ha abordat des del diàleg i apostant per la convivència i no la confrontació”. “Una cosa que poden tenir clara fins i tot les persones que no ens voten és que gestionem les crisis millor” que el PP, ha assenyalat el president socialista.

 

Ara a Catalunya es compleix la Constitució com a la resta d’Espanya”, ha assenyalat Sánchez durant aquesta trobada amb els parlamentaris socialistes a la cambra baixa. A més, ha lamentat que des del PP es tracti al cap de l’executiu com un “tirà”. “A Espanya es compleix la Constitució de nord a sud i d’est a oest, amb l’excepció del PP”, ha afegit Sánchez. Així mateix, ha reiterat que diversos estudis demoscòpics destaquen que el conflicte territorial ja no és un problema que preocupi especialment la ciutadania espanyola. Cal recordar que Sánchez havia afirmat que, a parer seu, el Procés havia arribat a la seva fi, però reconeixent que l'independentisme es manté viu.

Sánchez: “La llei del ‘només sí és sí’ ha provocat efectes indesitjats, i em quedo curt”

El president del govern espanyol no ha pogut evitar fer menció a la llei que a hores d’ara protagonitza l’actualitat espanyola: la llei del ‘només sí és sí’. Segons el líder del PSOE, és “una bona llei que sorgeix d’una reivindicació feminista” i que “deixa de culpabilitzar les víctimes” que han patit una agressió sexual; però ha reconegut que “transcorreguts pocs mesos” ha quedat comprovat que la llei “ha tingut efectes indesitjats”. “I em quedo curt”, ha afegit Sánchez, per reiterar que cal corregir immediatament la llei estrella del Ministeri d’Igualtat.

Així mateix, el president socialista ha asseverat que cap dels diputats que va votar a favor d’aquesta llei pretenia que es rebaixessin les penes a agressors sexuals. Així mateix, el president socialista ha demanat fer ús del “diàleg” i “respondre al problema” de les rebaixes de penes a condemnats per agressió sexual. “El que és correcte és defensar el gran avenç que suposa aquesta llei i blindar el seu futur, perquè sabem que l’agenda feminista ha de formar part del nostre full de ruta”, ha afegit el president espanyol.