Pedro Sánchez posa la directa. El president del govern central farà 30 actes multitudinaris abans d'acabar l'any per tal de reconnectar amb la militància socialista i amb la societat espanyola. I és que el cap de l'executiu hi participarà en qualitat de secretari general del PSOE i amb una intenció clara: defensar la feina que ha fet fins ara el govern de l'Estat i compartir quines són les estratègies de cara al futur. Precisament, la campanya es titularà El Gobierno de la gente, i vol demostrar que estan treballant pel 95% de la societat, segons han confirmat fonts socialistes a Europa Press.

A ningú se li escapa que aquesta trentena d'actes en només quatre mesos arriben en un moment complicat per al PSOE. Ja s'apropen les cites electorals, amb les municipals i un grapat d'autonòmiques el maig vinent, i les generals només uns mesos després, a finals de 2023. Tot plegat, en un moment en què el PSOE pateix a les enquestes. Des de l'arribada d'Alberto Núñez Feijóo al capdavant del Partit Popular, i especialment amb la victòria aclaparadora dels conservadors a Andalusia, els socialistes han vist com les enquestes els han relegat a una segona posició allunyada del PP. Els darrers sondejos assenyalen aquesta tendència, i no queda gaire temps per revertir la situació.

El primer acte, el 3 de setembre a Sevilla

La campanya arrencarà el pròxim 3 de setembre a Sevilla amb un acte del president espanyol, Pedro Sánchez, i continuarà per "tots els racons d'Espanya", segons fonts socialistes. Així, també es visitarà Toledo el 9 de setembre, i la direcció del PSOE té previst un acte especialment important el 28 d'octubre coincidint amb el 40 aniversari de la victòria de Felipe González a les generals de 1982. Als actes que protagonitzi el cap de l'executiu, també s'han de sumar tots aquells en què participaran ministres del PSOE, membres de l'executiva, diputats i senadors del partit durant aquests pròxims mesos, precisament en el context preelectoral.

La formació demostra també que ara per ara no parteix com a favorit, havent escollit el lema "a por todas" que ja va emprar Sánchez durant el Debat de l'estat de la nació espanyola el mes de juliol. Amb la gira es busca el contacte directe i "pell amb pell" per comunicar les polítiques dels socialistes a la ciutadania i defensar també el projecte pensat per a Espanya. "Anem a totes, tenim projecte, tenim líder i ningú ens frenarà", reivindiquen les fonts des de la seu nacional de Ferraz, a Madrid. Un inici de precampanya que obligarà, doncs, al president espanyol a abandonar temporalment part de les seves obligacions institucionals per tal de ressuscitar el seu partit.