El secretari general del PSOE i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es reuniran aquest dilluns a la tarda al Congrés dels Diputats, en el marc de la ronda de contactes que el socialista ha engegat per trobar suports de cara al debat d’investidura que encara no té data, Segons han confirmat fonts del PSOE i del PP. S'albira una trobada poc útil perquè el conservador ja ha avançat que rebutjarà que la governabilitat espanyola estigui “condicionada a les exigències de l’independentisme”, en referència a les negociacions que el PSOE té en marxa amb Junts i Esquerra Republicana.

Es tractarà d’una reunió de cortesia parlamentària, atès que, pel que fa a la investidura, no tenen massa cosa a dir-se. Una altra de les qüestions que hi ha a sobre de la taula és la renovació de la cúpula del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que té el mandat caducat des de fa cinc anys. La trobada tindrà lloc un dia després de la manifestació a Barcelona organitzada per Societat Civil Catalana contra l’amnistia, a la qual hi assistirà, entre d'altres, el mateix Feijóo, Isabel Díaz Ayuso i amb el seu govern de la Comunitat de Madrid i el líder de Vox, Santiago Abascal.

 Després del fracàs de la investidura de Feijóo, el rei Felip VI va designar Sánchez com a candidat i, en aquest context, el president en funcions ha posat en marxa una ronda de contactes amb els partits, a excepció de Vox. Dimecres el candidat a la reelecció es va reunir amb la vicepresidenta i ministre de Treball en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, amb qui van donar-se el mes d’octubre per pactar un acord programàtic que sustenti el govern de coalició que aspiren a reeditar.

El PP hi rebutjarà “les exigències de l’independentisme”

El PP afronta la trobada amb una oposició frontal a les negociacions entre el PSOE i l’independentisme. “L’amnistia no pot ser una moneda de canvi perquè Pedro Sánchez es mantingui a La Moncloa. Ni és constitucional ni és ètic soscavar el principi d’igualtat entre els ciutadans del nostre país”, diuen fonts del PP, que remarquen que “ni existeix autorització de les urnes per tractar ningú de manera privilegiada”.

En la trobada el PP explica que Feijóo intentarà collar Sánchez després que el nou candidat renunciés a posicionar-se sobre l’amnistia en el debat d’investidura del gallec, que va tenir lloc la setmana passada. Per això, li preguntarà “qui” i “què està negociant el PSOE per mantenir-se al poder”, tot i haver perdut les eleccions generals dels 23 de juliol. “Els espanyols tenen dret a saber tots els detalls”. El PP avança que votarà en contra de la investidura de Pedro Sánchez.