El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha tornat a insistir avui que Espanya és una "democràcia consolidada, moderna i diversa". En una publicació en anglès al seu compte de Twitter, Sánchez ha defensat que "tenim moltes raons per estar orgullosos del nostre país" i ha adjuntat un video amb cinc testimonis de països diferents explicant característiques polítiques del país espanyol en clau positiva.

"Crec que Espanya és un país extremadament democràtic", "el sistema democràtic espanyol funciona bastant bé" o "Espanya té una qualitat de vida que difícilment trobaràs en un altre lloc", són algunes de les frases dels protagonistes.

Sánchez conclou en el missatge que "Espanya és la seguretat, és la salut, la tolerància, el talent, l'empresa, la ciència, l'esport i la cultura". I afegeix que "és la llar de tothom".

Aquest és el segon video que comparteix el president espanyol acompanyat d'un text en anglès per tal de fer arribar a la resta del món que l'Estat espanyol és una democràcia plena, després del ressò internacional de la condemna als presos. Ahir, ja va publicar un video impulsat per España Global, on els ministres de Sánchez sortien defensant les fortaleses de la democràcia espanyola en diversos idiomes.