El candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha protagonitzat un moment insòlit durant el seu torn de rèplica al grup parlamentari del Partit Popular. Sánchez, dirigint-se a Alberto Núñez Feijóo, ha volgut recordar que el popular va perdre el debat d'investidura de finals d'agost i que la seva derrota va ser "com es perd en democràcia". En aquest sentit, el socialista ha assenyalat que "com que vostè no podia dir que havia sortit guanyador, que era una evidència, havia de trobar una manera de justificar el com dirà que ha guanyat si estava perdent les votacions a la cambra". És llavors quan Pedro Sánchez ha començat a riure: "A partir d'aquell moment, llança l'original teoria que vostè no és president perquè no vol".

🔴 Debat d'investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora al Congrés dels Diputats

Aquest instant s'ha prolongat durant 20 segons, que és el que han durat les rialles del president del govern espanyol en funcions, acompanyat dels aplaudiments de les bancades dels grups parlamentaris del PSOE i Sumar. "Aquesta és molt bona", ha afirmat Pedro Sánchez. Novament, el candidat del PSOE ha reprès aquesta 'burla' recordant que Feijóo "ha arribat a proclamar que és el primer espanyol que renuncia a ser president del govern tenint la possibilitat de ser-ho". Després d'aquesta frase, Sánchez ha tornat a riure.

 

"Si no fos per Vox, haurien accedit a l'amnistia"

El secretari general del PSOE ha seguit desplegant el seu argumentari sobre la no-elecció de Feijóo. Segons Sánchez, el popular no va ser elegit cap de l'executiu estatal a finals de setembre "no perquè no volgués" —com afirma el gallec—, sinó perquè "l'extrema dreta li impediria qualsevol pacte amb Junts per Catalunya". En aquest moment, el socialista ha aprofitat per preguntar a Santiago Abascal, líder de Vox: "Haurien votat la investidura d'Alberto Núñez Feijóo si el Partit Popular hagués arribat a un acord amb Junts?". Per aquest motiu, Pedro Sánchez ha assenyalat que Feijóo "no pot ser president perquè no li deixa la ultradreta de Vox". A més, el candidat a la investidura ha refermat que "si no fos per la ultradreta, el PP hauria accedit a l'amnistia". "A vostès només els importa tenir el govern, i els importa per poder aplicar des del poder executiu retallades", ha precisat el cap de files socialista.

Durant el seu discurs, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat Pedro Sánchez de "frau electoral" i "corrupció política" per aprovar la llei d'amnistia. Per als populars, aquest debat d'investidura se situa en una lògica "fora de la normalitat democràtica": "És una broma que vostè ja estigui investit des de Waterloo". En aquesta línia, Feijóo ha manifestat que "ni Esquerra Republicana ni Junts havien arribat mai tan lluny com Sánchez per la independència".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!