Només 4 dies després de la patacada del PSOE a les eleccions gallegues, on han perdut 5 diputats, passant de 14 a 9, Pedro Sánchez es mostra tranquil i confiat en el seu partit, així com en el seu govern. "Les pròximes eleccions són el 2027, ha recordat, així que tinc tot el temps del món", ha assegurat en una conversa informal amb els periodistes que l'acompanyen en el seu viatge al Marroc, on serà rebut pel rei Mohamed VI. Sánchez ha advertit que hi haurà "quatre anys de legislatura, com l'anterior". Un dels principals plans del govern de Sánchez és l'aprovació de la llei d'amnistia, sobre aquesta qüestió ha admès que quan faltaven 15 dies perquè expiri el termini, no s'han produït avenços amb Junts per tirar endavant la llei d'amnistia. Tanmateix, s'ha mostrat convençut que la llei tirarà endavant i que contribuirà a dotar d'estabilitat al seu mandat. 

Sobre la iniciativa del Parlament —recolzada per Junts— per declarar la independència de Catalunya, li ha restat importància subratllant que prové d'una força extraparlamentària. Així, ha assegurat que no el preocupa i ha considerat que "no té recorregut". Tampoc s'ha mostrat preocupat per les dificultats per tirar endavant els pressupostos i en l'impacte que un retard en la negociació de la llei d'amnistia pugui tenir. 

Canvis al PSOE 

Amb els mals resultats dels socialistes a les eleccions gallegues sobre la taula, Sánchez ha reconegut que el PSOE necessita fer un procés de renovació a escala autonòmica, on no aconsegueix els mateixos resultats que a les generals o les municipals. Ha recordat que a Galícia el seu partit està fort en eleccions municipals i generals, però no en autonòmiques, un fet que ha relacionat amb el fet que després de nomenar José Ramón Gómez Besteiro candidat a presidir la Xunta, hi hagués tretze imputacions contra ell que van acabar quedant en res. Considera que el repte ara és consolidar aquest projecte a Galícia perquè l'electorat del partit és aquí i que cal fer-ho amb Besteiro al capdavant perquè considera que és el líder natural per a això. Sobre la lectura que fa dels mals resultats, Sánchez ha defensat que no afecta en l'aliança amb els partits independentistes, i ha afegit que l'única interpretació a escala nacional la va fer el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui ha recordat que li havien preparat "unes primàries internes i les ha superat". 

La lliçó que extreu el líder dels socialistes és que sense el "PSOE com a alternativa el canvi no és possible", i ha afegit que "o la lidera el PSOE o és molt difícil". A més, ha interpretat que el suport al BNG s'ha produït per la utilitat del vot i perquè el PP s'ha esforçat a presentar-lo com a alternativa en lloc dels socialistes. Amb tot, Sánchez ha reconegut que el partit ha d'afrontar un procés de renovació autonòmic que l'avançament electoral i la demora de la investidura han impedit fins ara, però que ja es realitzarà en València. "El partit ha demanat poder territorial i ha de renovar lideratges", ha afirmat, incidint que aquest canvi s'ha de dur a terme de la mà de les federacions.