“Si volien que les eleccions gallegues fossin un plebiscit sobre el meu lideratge, allà tenen el resultat del plebiscit. Si volien que Galícia validés el seu model, allà tenen el fracàs rotund del model sanchista”. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, fa una doble lectura dels comicis gallecs disparant de valent contra Pedro Sánchez i el govern espanyol. El líder popular, en un matí de festa i celebració al costat d’Alfonso Rueda i els barons autonòmics del PP al carrer Gènova, ha denunciat “les pitjors arts de la maquinària del sanchismo” i ha afirmat que el PSOE “ha estat disposat a immolar-se” perquè governés el sobiranisme a Galícia.

Feijóo entén que els resultats de les eleccions confirmen que el govern espanyol “ha perdut la majoria social”, són “la prova més gran de confiança” que els han fet els espanyols “en el moment més delicat” de la democràcia espanyola i “demostren que Espanya clama per una manera de governar diferent”. Ha insistit que “està en joc la continuïtat del projecte constitucional”. Amb la mirada posada a les eleccions basques i europees, el president del PP ha apuntat que els gallecs, que han estat els primers espanyols que han votat des de la investidura de Pedro Sánchez, “han castigat la divisió i han premiat la unió”, “han castigat la mentida i han valorat la veritat” i “han castigat Sánchez i han premiat el PP”.

Des de Gènova, el líder del PP ha lamentat que, amb l’estratègia “infinitament irresponsable d’alimentar un partit independentista per intentar que no governi la força més votada”, el PSOE ha renunciat “a ser un partit de majories”, s’ha convertit “només en crossa dels independentistes” i ha escollit “ser subaltern a tots els que volen que a Espanya li vagi malament”. I ha posat el dit a la llaga: “El PSOE va abandonar la seva marca, el seu candidat i els seus principis per aspirar a ser la palanca d’un nou front sobiranista al nostre país, i el resultat ha sigut el pitjor de la història del PSdeG”. “Fer créixer la idea que a l’Espanya d’avui s’ha de ser independentista per aconseguir alguna cosa del govern de Sánchez és una irresponsabilitat majúscula”, ha conclòs.

 

“Menteixen sobre el que diem, el que fem i el que suposadament pensem”

Ara que ja han passat les eleccions gallegues, que, en part, han estat marcades per l’hipotètic indult condicionat a Carles Puigdemont, Feijóo s’ha volgut referir de manera implícita a aquesta qüestió. No l’ha mencionat obertament, però se li ha entès tot: “Menteixen sobre el que diem, el que fem i el que suposadament pensem”. Feijóo ha censurat que “l’argument estrella” de l’esquerra hagi sigut dir que el PP “és capaç de pensar el que ells fan” i ha etzibat que “necessiten interpretar les voluntats alienes perquè s’avergonyeixen dels seus actes”.

Dard de Feijóo a Vox

Durant la seva intervenció, el líder del PP també s’ha dirigit a Vox. Sense citar la formació d’extrema dreta, ha sostingut que els resultats de les eleccions gallegues il·lustren que “si l’alternativa se centra en el PP i es concentra en una candidatura àmplia, s'acaba el projecte de Sánchez i dels seus socis”, mentre que el contrari “pot ser molt útil als interessos d’alguns polítics i gens útil pels interessos” d’Espanya. “Qui continuï comprant el relat del govern espanyol i criticant-me més a mi que a Sánchez continuarà sent molt útil als interessos de Sánchez i molt poc útil al dels Espanyols”, ha reblat en referència a Santiago Abascal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!