S'apropen les eleccions generals i els partits perfilen els seus candidats. Tot i això, planaven alguns dubtes sobre si Pedro Sánchez es presentaria com a candidat a la presidència el 2023 o si, per contra, faria un pas al costat davant dels mals presagis per als socialistes a les enquestes. En una entrevista a laSexta, el president espanyol ha tallat els rumors d'arrel: "Humilment, em presentaré a les primàries, perquè nosaltres tenim primàries, altres partits no".

La resposta de Sánchez ha estat clara i ha servit per descartar una de les hipòtesis sobre el seu futur: que presidís el Consell Europeu quan finalitzi el mandat del bel Charles Michel. El socialista ha rebutjat aquesta possibilitat. Sobre els rumors que corren sobre ell, Sánchez ha afirmat que provenen de "senyors amb pur" que intenten liquidar-lo difonent-los. "Intenten caricaturitzar el projecte polític del govern de coalició dient que soc aquí per un interès personal", ha afirmat i ha afegit que el motiva és "defensar Espanya en el moment més crític de la història de la seguretat d'Europa".

Una disputa més 

L’enèsima crisi interna del govern espanyol té com a protagonista l’OTAN i el seu nou acord per augmentar la despesa militar dels seus socis davant del que consideren "una amenaça directa", és a dir, Rússia. Els socialistes estan a favor, però els seus socis d’Unidas Podemos no. Les divisions entre els dos socis ja s'han evidenciat quan la formació morada ha votat en contra de l'augment militar al Congrés. Davant d'això, en una entrevista la nit del dijous, Pedro Sánchez ha donat un toc d'atenció als seus socis, els demana que reflexionin i acabin recolzant aquest augment per augmentar la capacitat de dissuasió.

"La seguretat no està garantida, així de senzill, així de dramàtica és la situació", ha assenyalat en ser qüestionat pels motius que el porten a prendre aquesta mesura. El president espanyol ha emfatitzat que la situació respecte a la seguretat d'Europa es troba en un moment crític i que s'han d'evitar riscos. "Això només ho podem fer amb més pressupost a Defensa", ha sentenciat. 

No només l'augment de la despesa aixeca polseguera entre els socis del govern espanyol, també ho fa l'augment de presència militar a la base de Rota. Respecte a això, Sánchez ha advertit la nova situació amb Rússia ha fet fer esforços a altres països i ha exemplificat amb Suècia, que "no ha tingut objecció a prendre nota" i trencar amb "200 anys de neutralitat" per seguir defensant la pau. "Tots hem de ser solidaris", ha remarcat.