El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dissabte que "cap problema no es resol des de la crispació i el conflicte", sinó "des del diàleg moderat, assenyat i dotat de legalitat," ha subratllat en clara referència al Govern català. El cap de l'Executiu ha realitzat aquesta al·lusió al conflicte a Catalunya durant la seva intervenció en l'acte de commemoració del 80 aniversari de l'ONCE.

Així, Sánchez ha destacat a aquesta organització com a exemple de "fraternitat i solidaritat", qualitats que considera "les millors eines per cohesionar qualsevol societat". De la mateixa manera ha assegurat que el govern espanyol "comparteix" amb l'ONCE l'objectiu de la cohesió. "És un objectiu que compartim. La cohesió és una cosa que hem de construir entre tots i dialogar entre tots per construir més i millor cohesió", ha assegurat el president.

"Cap dels problemes dels ciutadans no s'ha resolt des de la crispació ni des del conflicte", ha advertit a continuació, per emfatitzar que es poden solucionar "des del diàleg serè, moderat assenyat i dins de la legalitat".

Sánchez realitza aquesta crida a la legalitat davant de la polèmica que està suscitant la celebració divendres vinent, 21 de desembre, del Consell de Ministres a Barcelona i l'anunci de mobilitzacions a la ciutat. Així mateix reitera la seva crida a respectar la legalitat a Catalunya que ja va manifestar dimecres passat durant la seva intervenció en el ple del Congrés sobre la situació en aquest territori.

Sánchez promet pressupostos

Durant la seva intervenció en l'acte de l'ONCE, el cap de l'Executiu ha ratificat una vegada més la seva intenció d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat de 2019. "El Govern d'Espanya pretén aprovar els Pressupostos", ha asseverat. Segons ha assegurat, "després d'anys de crisi i sofriment", els Pressupostos, a més d'impulsar el creixement econòmic i la creació d'ocupació lluitaran contra les que considera "dues principals xacres i desafiaments de la societat", la precarietat laboral i l'exclusió social.