El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, participarà en mitja dotzena d'actes de la campanya electoral als comicis al Parlament del 21 de desembre. El PSC ha dissenyat un programa que reserva el protagonisme al seu candidat, Miquel Iceta, que ha elegit l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell com a company per posar-li el colofó al tancament de la campanya.

La presència de Sánchez a Catalunya serà menor a la que va tenir en les eleccions de 2015 per exprés desig del PSC, que no vol convertir-la en una contesa nacional. Si en aquells comicis el líder socialista espanyol va estar a Catalunya set dies dels quinze que dura la campanya, en aquesta ocasió té previst desplaçar-se al territori els dos caps de setmana que coincideixin amb la campanya, han informat Europa Press fonts de la direcció socialista. Això sí, mentre que els diumenges possiblement la seva agenda només inclogui un acte electoral, els dissabtes podria dur a terme entre dos i tres mítings, afegeixen les mateixes fonts.

Amb aquest programa, que encara podria patir variacions, Sánchez no estaria ni en l'obertura ni en el tancament de la campanya i coincidiria el diumenge 17 amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, fent també campanya a Catalunya. Rajoy vindrà en tres ocasions.

L'acte d'obertura de la campanya s'ha reservat per a Iceta, que estarà acompanyat de l'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i 'número dos' del PSC, Núria Marín, que acaba d'integrar-se a l'Executiva Federal del PSOE en substitució de la dimitida Núria Parlon, que va deixar el seu càrrec de secretària de Cohesió Social i Integració en protesta pel suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155.