El president del Govern, Pedro Sánchez, ha recordat aquest dimarts que la facultat d'avançar eleccions li correspon en exclusiva a ell per apuntar, per primera vegada, que si l'Executiu no aconsegueix el consens necessari per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2019 la seva vocació d'intentar arribar a final de legislatura es veurà "escurçada".

"Si no arribem a acordar els PGE, la meva vocació d'intentar arribar al final de la legislatura es veu escurçada", ha reconegut Sánchez durant la inauguració del fòrum empresarial 'The Spain Summit 2018', organitzat per 'The Economist', després que ahir el secretari general del PSOE, José Luis Ábalos, obrís la porta a la possibilitat d'un 'súper diumenge' electoral el 26 de maig amb eleccions generals, europees, autonòmiques i locals.

Sánchez ha subratllat que com a president del Govern decidirà quan convocar eleccions generals "partint d'un únic interès, l'interès general del país". "No el vaig a a fer ni en nom de l'interès del meu partit ni per descomptat perquè ho indiqui el meu partit o un altre", ha emfatitzat.

Vocació d'arribar a acords

En tot cas, ha assegurat que la seva "vocació" continua sent intentar arribar a acords amb "tots els grups", si bé ha lamentat que PP i Cs no vulguin saber "absolutament res" dels comptes públics i que els partits independentistes plantegin "exigències que res han de veure" amb els Pressupostos i que són "impossibles d'assumir per un president del Govern de qualsevol estat democràtic de dret".

"Estan intentant judicialitzar la política, és inacceptable per a qualsevol president", ha recalcat.