Pedro J. Ramírez ha ventat un bon calbot, un altre, a Mariano Rajoy i al seu ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, als que culpa de la “nul·la influència [d’Espanya] a Europa” i, en conseqüència, que “Bèlgica, Alemanya, Regne Unit i Suïssa ens donin l’esquena a la vegada”, en referència al pedregar judicial pel que, de moment, passen les euroordres emeses contra el president Puigdemont i els consellers a l’exili.

“Això és el que passa quan un president de govern estaquirot tria com a ministre d'Exteriors a algú que ni tan sols pot fer-li ombra a ell”, conclou en el seu estil barroc al seu vídeoeditorial a El Español, el diari que dirigeix, una de les referències mediàtiques del nacionalisme espanyol. “És clar: el problema és nostre, i no pel que passa a Catalunya, sinó pel que encara no ha passat a Espanya”, acaba misteriosament.

“Quan Bèlgica, Alemanya, Regne Unit, Suïssa ens donen l'esquena a la vegada, potser resulta que el problema és nostre”, arrenca la seva catilinària. Pedro J. salva al Tribunal Suprem i al jutge Llarena, “que han modulat els seus passos amb intel·ligència i rigor”. Després torna a insistir en un seus dels seus arguments clàssics: “estant tan a les beceroles l'espai judicial i policial europeu mai s’havia de permetre la fugida dels colpistes després de la proclamació unilateral d'independència. I ni tan sols han rodat caps per això”.