El portaveu del PDeCAT a la ciutat de Terrassa, Miquel Sàmper, assegura que la formació està disposada a donar suport a Terrassa en Comú (TeC) i convertir el seu portaveu, Xavier Matilla, en alcalde, per evitar que el PSC continuï al capdavant de la ciutat.

Sàmper ho ha dit en una roda de premsa en què ha afirmat que no descarta votar el candidat dels comuns en el ple d'investidura, tot i que el seu partit quedi fora del govern. El portaveu del PDeCAT ha estat molt crític amb els socialistes, que considera "coautors" de l'aplicació del 155 i de la privació de llibertat dels presos polítics. "En cap cas podem acceptar cap opció de govern que compti amb el PSC", ha sentenciat.

En una roda de premsa en què han participat els tres regidors del PDeCAT a Terrassa, el portaveu del grup municipal, Miquel Sàmper, ha obert la porta a negociar un pacte amb TeC, ERC-MES i la CUP. "El sobiranisme hauria de tenir clar que hauria de fer passes iguals i que un escenari possible és fer alcalde Xavier Matilla (TeC) i quedar-nos tots a l'oposició", ha explicat Sàmper, que ha insistit que ells prefereixen aquest camí abans que permetre que el PSC continuï al capdavant del consistori.

En aquest sentit ha recordat que el govern amb el PSC havia funcionat fins fa pocs mesos: "El punt de contrarietat és l'article 155 i la no condemna per la manca de llibertat que els converteix en coautors d'aquestes accions". Per aquest motiu, remarca que el PDeCAT "no pot acceptar cap opció de govern on hi sigui present el PSC".

Sàmper considera que amb la marxa de l'alcalde Jordi Ballart el tarannà dels socialistes terrassencs també canviarà. "Ell era qui aguantava el nostre pacte", diu Sàmper, que insisteix que "qui ho aturava tot ara ja no hi és".

Per tot plegat han demanat una reunió a quatre amb els representants de TeC, ERC-MES, PDeCAT i CUP. Fins ara només hi ha hagut trobades bilaterals entre els diversos partits.