El 85,69% dels participants a la consulta del Partit Demòcrata Català sobre la nova denominació han aprovat afegir la paraula ‘Europeu’ al nom per esquivar la prohibició del Ministeri de l’Interior.

Durant la compareixença per explicar els resultats, la coordinadora general del partit, Marta Pascal, s’ha mostrat satisfeta pel que considera una “victòria de la constància i del treball, i de la convicció que el mandat sortit del Congrés era el que calia seguir”.

Per Pascal, el fet d'afegir el terme europeu és una bona manera de reivindicar la voluntat que “Catalunya pugui ser un estat normal en el marc d’Europa”. “Estem contents perquè teníem ganes de posar punt final a aquest episodi”, ha explicat Pascal. La coordinadora general també ha celebrat que “malgrat les traves del Ministeri ens en hem sortit”.

Del total d’11.508 associats que té actualment el partit, 11.028 estaven cridats a les urnes, i s’ha registrat una participació del 32,8%. D’aquests, un 65,6% han optat per exercir el vot electrònicament, mentre que els altres ho han fet als punts de votació repartits pel territori.

Pascal també ha anunciat que aquesta ratificació definitiva del nom implicarà que el partit es posi mans a l’obra per crear un nou logotip i imatge corporativa.