El PDeCAT ha donat el seu aval a la proposta posada en marxa pel líder de Podemos, Pablo Iglesias, que ha demanat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i al de la Generalitat, Carles Puigdemont, que busquin un mediador per intentar encarrilar la crisi catalana, i ha anticipat que no veuria malament que fos algun representant de l'Església que assumís aquest paper.

Així ho han explicat fonts de la formació independentista després de la reunió de l'anomenada 'Taula de partits per la llibertat, la fraternitat i la convivència', convocada per Podemos i els seus socis d'En Comú, IU i En Marea, en la qual també han participat ERC, PNB, Compromís i, com a observadors, representants de CC.OO. i UGT i de forces europees d'esquerres.

Ha estat en aquesta cita en la qual Iglesias ha llançat la seva proposta, que la resta ha vist amb bons ulls. Des del PDeCAT destaquen que la idea de la mediació enllaça amb la tesi defensada dilluns passat pel mateix Puigdemont, que, diuen, vol contribuir a un clima que rebaixi la tensió. "No tenim més remei que veure-li recorregut", reconeixen.

Encara que el president català va parlar de mediadors internacionals, el seu partit assegura que si la idea de Iglesias fructifica, seria benvinguda qualsevol institució o persona amb capacitat d'assumir la tasca, amb independència de la seva nacionalitat. En aquest context, subratllen que, encara que no s'ha parlat de nom concrets, que no veurien malament que la mediació recaigués en un representant el clergat.

Això sí els independentistes no han avançat si, en cas de tirar endavant la mediació, es podria desactivar la declaració d'independència que previsiblement Puigdemont portarà dilluns vinent al Parlament i es limiten a comentar que d'arribar a bon port, podria obrir-se un nou escenari.