La cúpula del PDeCAT es proposa planteja al consell nacional del partit previst per aquest dissabte l'obertura d'un procés participatiu entre els associats per escoltar el parer de les bases sobre quin ha de ser el futur de l'espai polític que representen.

La formació que presideix David Bonvehí trasllada aquest debat a la militància després que fa un mes Carles Puigdemont i Artur Mas van acordar a Waterloo consolidar la marca Junts per Catalunya i dotar aquestes sigles d'una "estructura operativa i eficaç".

Les sigles JxCat van ser impulsades per l'entorn de Puigdemont per presentar una candidatura a les eleccions del 21-D del 2017. Això no obstant, són propietat del PDeCAT, que mesos més tard les va inscriure al registre de partits del ministeri de l'Interior.

Des d'aleshores les diferències entre els dirigents propers a Puigdemont que van impulsar la marca -entre els quals hi ha una part important d'independents- i el PDeCAT han estat constants fins al punt que l'estiu passat va provocar la substitució de Marta Pascal al capdavant de la formació.

Amb Bonvehí a la presidència el pols entre els partidaris d'una confluència dins de JxCat i els contraris a diluir les sigles ha seguit fent saltar espurnes.

El procés participatiu que ara es planteja el PDeCAT té com a objectiu escoltar el parer dels associats en relació al futur d'aquest espai a través de trobades al territori i debats de la militància.