El PDeCAT ha denunciat avui que la nova acusació del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata no té "base real" i ha considerat que el magistrat, en estendre la investigació al partit, té "l'única intenció d'estendre una ombra de dubta" sobre la mateixa formació.

El jutge de l'Audiència Nacional ha acordat ampliar la investigació en la causa de l'anomenat 3 per cent a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i al PDeCAT, com a persones jurídiques, per delictes de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals.

Una imputació que el PDeCAT ha acollit amb "sorpresa" i, si bé ha garantit col·laboració amb la justícia, ha advertit també, en un comunicat, que no permetrà que "l'arbitrarietat embruti el nom del Partit Demòcrata".

El partit hereu de CDC ha asseverat que demostrarà la seva innocència i ha considerat que la imputació es basa "en apriorismes sense consistència jurídica, atribuint unes intencions al Partit Demòcrata sense cap tipus de base real i amb l'única intenció d'estendre una ombra de dubta amb objectius que no tenen res a veure amb la lluita contra la corrupció".

La formació presidida per David Bonvehí ha manifestat la seva "absoluta disconformitat i incredulitat" per la decisió del jutge i ha recalcat que els fets investigats corresponen "a una etapa en la qual el Partit Demòcrata -que va néixer el 2016- no s'havia constituït".

La formació ha remarcat que la transparència i les bones pràctiques són "senyes d'identitat" del PDeCAT i ha assegurat que sempre ha actuat "amb diligència".