El PDeCAT ha presentat un escrit davant de la Fiscalia en el qual l'insta a investigar el presumpte ús partidista "amb finalitats polítiques" que l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz va fer de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, i també li ha lliurat les conclusions de la comissió d'investigació del Congrés sobre aquests fets.

En declaracions a la premsa aquest dilluns a les portes de la Fiscalia Superior de Catalunya, on han lliurat l'escrit perquè sigui remès a la Fiscalia General de l'Estat, el diputat i portaveu del PDeCAT en el Congrés, Carles Campuzano, ha considerat que el Ministeri Públic ha d'actuar davant de l'"enorme gravetat" del succeït.

"Sota les ordres de Fernández Díaz un conjunts de policies, la denominada policia patriòtica, va intentar construir proves falses contra dirigents polítics de Catalunya. Això exigeix l'acció de la Justícia", ha reclamat Campuzano.

Campuzano i el també diputat del PDeCAT a la Cambra Baixa, Sergi Miquel, han lliurat les conclusions que la comissió d'investigació ha elaborat i que constaten que sota el mandat de Fernández Díaz es va crear una estructura policial "destinada a obstaculitzar la investigació dels escàndols de corrupció" del PP i a perseguir adversaris polítics.

El PDeCAT reclama a la Fiscalia, en el seu escrit, que tingui per comunicades aquestes conclusions, que les analitzi i, en el seu cas, promogui davant dels tribunals les actuacions que consideri pertinents "en defensa de l'interès públic, en defensa de la democràcia, de la llibertat de pensament i en defensa dels ciutadans que han vist vulnerats els seus drets".

"Altres vies legals"

Campuzano, que també ha fet lliurament a la Fiscalia del vot particular del seu partit en la comissió, ha insistit davant dels mitjans que han pres la decisió de presentar-se davant del Ministeri Públic no només en defensa dels ciutadans catalans independentistes sinó en defensa del conjunt dels ciutadans, que necessiten una policia que els defensi."

El portaveu demòcrata considera d'una enorme gravetat aquests fets i ha explicat que si la Fiscalia no ho investiga no descarten "buscar altres vies legals perquè la Justícia actuï".