El PDECAT i ERC -integrats dins del mateix grup parlamentari, Junts pel Sí- han votat diferent quatre punts d’una moció sobre la mercantilització de la vida i dels béns i els serveis comuns presentada aquest dijous per la CUP.

Segons fonts del PDeCAT, les votacions -referides a la gestió de l’aigua- responen al fet que el partit no considera que aquesta estigui privatitzada. Per aquest motiu, el grup presidit per l’expresident Artur Mas ha votat en contra d’elaborar un estudi de la “gestió en baixa de l’aigua a tots els municipis de Catalunya” i de “facilitar als municipis els mitjans necessaris per, si s’escau, executar la remunicipalització dels serveis bàsics i béns comuns privatitzats”.

Així mateix, el PDECAT no ha donat suport al punt que explicita que el Parlament mostra el seu suport a tots els municipis “en vies de municipalitzar serveis públics” i s’ha abstingut en un punt que demana donar compliment a una moció ja aprovada pel Parlament sobre aquest mateix tema.

Per la seva banda, ERC ha votat a favor d’aquests quatre punts. Tot i que la moció en el seu conjunt s’ha aprovat, el punt concret que demana elaborar un estudi sobre la gestió de l’aigua s’ha rebutjat a causa de la votació separada dels membres de Junts pel Sí.