La Convenció municipal del PDeCAT debatrà divendres el nom amb què es presentarà a les eleccions municipals de 2019, el manifest de compromís i l'estratègia que seguiran per "anar reforçant-se" cap als comicis.

La portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa, després de reunir-se la Direcció Executiva, que serà una convenció "molt participada", amb càrrecs, caps de llista i representants de tot el territori, i que abordaran la realitat a Catalunya i quina posició han de prendre els líders municipals.

Encaren aquesta convenció com un repte molt important després d'haver superat el de formar Govern: "Volem continuar sent la primera força política" al territori, ha proclamat.

La candidatura a Barcelona

En preguntar-se-li si apostaran per una candidatura independentista única a Barcelona, com va defensar el president Carles Puigdemont, ha dit que el PDeCAT ha està obert a totes les opcions: "En un any poden passar moltes coses. No es tracta només de noms, es tracta de projecte i de moltes més qüestions".

Ha afegit que la candidata per a Barcelona que va sortir de les seves primàries, Neus Munté, s'ha reunit amb persones que treballen en aquesta possibilitat.

"Nosaltres, com sempre, som una força política de consens i de poder parlar de tot, i després ja decidirem dins dels nostres òrgans|orgues quin és la millor decisió per als barcelonins", ha afegit.