La candidata del PDeCAT a les eleccions al Parlament del 14 de febrer, Àngels Chacón, ha cridat a la unitat estratègica del conjunt de les forces independentistes: "El primer que cal per aconseguir la independència és una unitat estratègica que ara no tenim".

El programa del PDeCAT

[Consulta aquí la resta de programes electorals].

Així ho ha dit en l'acte de presentació de la imatge del partit per a la campanya del 14-F, en el qual també han participat l'alcalde de Lloret de Mar i cap de llista del partit en Girona, Jaume Dulsat; l'exregidor de Reus Marc Arza, que encapçala la candidatura de Tarragona; i el portaveu del PDeCAT i alcalde de Mollerusa, Marc Solsona, que lidera la llista a Lleida.

"Sense un referèndum pactat i reconegut internacionalment no avançarem. Estem en un retrocés pel relatiu al procés independentista", ha asseverat, i ha explicat que el programa del partit es vertebrarà a partir de l'eix de la gestió de la pandèmia i de l'eix nacional per assolir la independència.

Sobre la possibilitat de formar pactes després de les eleccions del 14-F, Chacón ha preferit no pronunciar-se sobre això abans dels comicis, però ha assegurat que no entraran en el Govern ni pactaran amb altres partits "qualsevol preu".

Candidats

En la seva intervenció, Marc Solsona ha valorat positivament el "lideratge en clau de dona i femení" del partit de cara als comicis, una cosa que, segons ell, ha de significar una bona oportunitat per canviar la manera de veure la política en uns temps complexos marcats per la pandèmia de la Covid-19.

Solsona ha defensat la necessitat d'impulsar polítiques d'estímul a l'economia productiva i de reconeixement del valor afegit dels diferents territoris amb lleis de competitivitat "que permetin competir en igualtats de condicions".

Per la seva part, Jaume Dulsat ha explicat que el programa electoral i la llista del partit per a Girona està configurada per posar l'accent en l'abordatge de la "diversitat territorial" de les comarques gironines després de l'impacte del coronavirus.

D'altra banda, Marc Arza ha anunciat que se centrarà fonamentalment en la reconstrucció econòmica i social, el bon govern i l'equilibro i la cohesió social per atendre les "amenaces per risc de despoblació" en comarques de Tarragona.