El malestar a l'executiva del PDeCAT pels moviments del president del partit, David Bonvehí, en les converses per acordar la confluència dins de JxCat ha provocat que una part de la direcció reclami la convocatòria aquest divendres d'una reunió extraordinària de l'executiva del partit, segons ha pogut saber ElNacional.cat.

Els membres de la direcció reclamen explicacions a Bonvehí sobre les negociacions que ha dut a terme amb la Crida, el partit de Jordi Sànchez, i la darrera proposta amb que rebutja una confluència a partir de la dissolució del PDeCAT. "Cal prendre decisions i no poden quedar en mans de quatre persones", adverteixen veus crítiques de la direcció que han demanat que es convoqui aquest divendres la reunió de l'executiva.

Els moviments de Bonvehí la darrera setmana en què, segons va avançar l'Ara, ha plantejat una darrera proposta a Sànchez en què renuncia l'escenari de confluència si això comporta la dissolució del partit, hauria provocat malestar entre els membres de l'executiva que es queixen a més que durant la crisi del coronavirus no han rebut informació sobre l'evolució de les converses.

Aquest divendres, a més, es va afegir a aquest malestar intern el descontentament d'una part del partit davant de les declaracions del número tres de la formació, Ferran Bel, en què donava per acabat el govern Torra i reclamava eleccions el més aviat possible, la qual cosa contradiu la línia política del president i dels consellers de JxCat.