El secretari d'organització del PDeCAT, Ferran Bel, i home de confiança del president del partit, David Bonvehí, ha assegurat en una intervenció que s'emetrà aquest vespre a Canal 21 Ebre, que el Govern de Quim Torra "ha tocat fons" i "no té més recorregut", per la qual cosa considera que cal convocar eleccions al Parlament "quan abans millor".

Bel, que assegura que es tracta d'una opinió personal, reclama "que parlin les urnes; quan hagin parlat, d'acord amb les noves majories que hi pugui haver, que es configuri un govern".

El diputat tortosí assegura que aquesta opinió és resultat d'analitzar "objectivament" la situació i que afecta l'actual govern i no "l'actual coalició", en referència a JxCat.

Així mateix, recorda que Torra està pendent del recurs al Tribunal Suprem sobre la inhabilitació a què el va condemnar el TSJC: "Jo no m'arriscaria ni voldria arriscar-me a què un tribunal acabés marcant el meu calendari electoral".

El PDeCAT forma part JxCat -dins de la qual figura Torra com a independent- i el partit es troba en ple debat del procés de confluència dins d'aquestes sigles.

Bel ha fet aquestes declaracions en un programa nou que aquest vespre estrena l'emissora ebrenca, L'Entrellat.