El coordinador dels diputats i senadors del PDeCAT, Jordi Xuclà, ha assegurat aquest dilluns que la decisió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de garantir totes les facilitats per a l'1-O obeeix a un posicionament al qual arriba "més per arrossegament que per convicció.

"Esperem que els dirigents de Catalunya a Comú s'alineïn amb els seus votants, partidaris que les urnes són la solució, cridin a la participació i no caricaturitzin la convocatòria", ha demanat en roda de premsa, acompanyat del portaveu del PDeCAT en el Congrés, Carles Campuzano.

Per a Campuzano, l'1-O passarà que els dirigents dels comuns es veuran arrossegats per la ciutadania: "Quan s'evidencia que l'1-O va de democràcia sí o no, els que se senten interpel·lats per aquest espai, estaran amb la democràcia, i això acabarà arrossegant els seus dirigents".

Per a Xuclà, els dirigents de Catalunya en Comú estan "fets un embolic i amb els seus arguments reforcen els arguments del Govern espanyol, PSOE i Cs", i també ha considerat que la seva actitud davant del referèndum té més càlcul partidista que consciencia del que representarà la votació.

També ha reivindicat que s'abstinguessin en la votació de la moció de censura de Podemos al Govern de Mariano Rajoy, destacant que van prendre la decisió "encertada perquè l'aposta de Pablo Iglesias no és en favor de permetre votar".

"Votar o vetar. Els que es vesteixen d'antisistema s'alineen amb el més pur dels sistemes, el de PP, PSOE i Cs a l'hora de no permetre votar i no donar suport a aquest procés. Els que aplaudeixen un referèndum convocat a Grècia amb una setmana, diu no confiar en la Generalitat", ha lamentat Xuclà.