El Partit Demòcrata ha expressat la seva "disconformitat i rebuig" a les acusacions de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat als dirigents independentistes. En un comunicat, consideren que aquestes acusacions "no tenen res a veure"  amb els fets de l'1-O. Així mateix, qualifiquen d' "hostil, agressiva, injusta i venjativa" l'actitud de la judicatura espanyola i de "les forces de seguretat espanyoles". 

El PDeCAT es refereix també als jutges instructors del cas, la jutgessa Lamela i el jutge Llarena, que segons asseguren, "s'han inventat un relat" que cada vegada es considera més inversemblant tant dins com fora l'estat espanyol. Sobre el paper que hi ha jugat el govern de Pedro Sànchez, en "lamenten" que no hagi "reconduït el conflicte polític cap al terreny polític" i l'ha avisat que si es mantenen les acusacions al moviment independentista, "serà impossible mantenir cap mena de col·laboració amb el govern espanyol". 

Finalment, conclou el PDeCat, traslladen tot l'escalf als presos, els exiliats i a les seves famílies i fan una crida a la "unitat de partits, entitats i a la societat"