La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, ha advertit avui la CUP que la qüestió de confiança del president Carles Puigdemont va lligada als pressupostos i que, si els anticapitalistes veten els comptes de la Generalitat, bloquejaran el procés sobiranista català.

En declaracions als periodistes mentre visitava els carrers guarnits de Gràcia, Pascal ha redoblat així la pressió a la formació anticapitalista, a poc més d'un mes que el pròxim 28 de setembre Puigdemont se sotmeti al Parlament a la qüestió de confiança que va convocar després que la CUP vetés abans de l'estiu els pressupostos de la Generalitat.

Pascal ha indicat que per al seu partit "està molt clar" que la qüestió de confiança està vinculada a que hi hagi uns pressupostos per poder tirar endavant el full de ruta sobiranista.

"La CUP té ara la responsabilitat de dir-nos si està entre els que sumen o està entre els que bloquegen, si vol donar viabilitat també al procés o senzillament ha decidit posar per davant els interessos de partit i no de país", ha indicat.

Eleccions per Nadal?

D'altra banda, la dirigent de l'antiga Convergència ha qualificat com una "irresponsabilitat total" que s'intenti pressionar el suport a la investidura de Mariano Rajoy fixant per Nadal unes eventuals tercera eleccions, a l'actual context de "paràlisi política".

També ha reiterat que per a l'antiga Convergència segueix sent una "línia vermella", per poder recolzar una eventual investidura al Congrés, que s'acordi la celebració d'un referèndum vinculant sobre Catalunya.

"La línia vermella és i serà sempre el referèndum vinculant, veurem si té alguna viabilitat, però no veig el PSOE gens obert a una possibilitat com aquesta", ha advertit Pascal.

Per aquest motiu, ha apuntat que per al PDC el "centre de gravetat política" ja es troba al Parlament, on pretenen donar "sortida i viabilitat" al procés sobiranista català.

Pascal també ha pronosticat "perfil baix" i poca "volada" al pacte anticorrupció entre PP i C's de cara a negociar la investidura. Sobretot, perquè no el van signar els màxims responsables de cada partit. En aquest sentit, la líder del PDC ha recordat als de Mariano Rajoy i Albert Rivera que "els números no quadren".