El portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Patxi López, ha apujat el to aquest dissabte contra el PP i els ha demanat que aturin la campanya "brutal i molt preocupant", que estan fent contra els socialistes. López, que ha votat a Portugalete en la consulta que es duu a terme a la militància socialista, ha aprofitat per denunciar les situacions a les quals s'està enfrontant al seu partit per la campanya contra Pedro Sánchez impulsada pels populars. El portaveu socialista ha assegurat que la dreta considera els que no pensen com ells són “els enemics d’Espanya” que "som els enemics a batre, i deshumanitza i cosifica l'adversari polític, especialment Pedro Sánchez, i després acabem com el que hem vist aquests dies, les seus socialistes atacades, amb pintades, els dirigents socialistes amenaçats, insultats, increpats i assenyalats en el més pur estil nazi", ha acusat. 

Toc d'atenció al PP

Patxi López ha advertit el PP que es pot ser crític amb les decisions del govern espanyol, però "hi ha coses que són molt perilloses perquè no sabem com acaben. Pot ser que li surtin molt rendibles políticament, però són molt perilloses socialment, i haurien de parar". 

El portaveu socialista ha assegurat que els socialistes voten amb l'objectiu d'aconseguir un govern "amb una enorme agenda social, feminista i ecologista, i de retrobament i convivència". En aquest sentit, ha defensat que és per això que el govern de Pedro Sánchez "adoptarà decisions valentes, com la llei d’amnistia, que ajudarà en això". A més, ha afegit que també hi ha altres qüestions pactades amb els independentistes, però que també aniran bé a altres comunitats, com ara la condonació de part del deute. Sobre els acords amb els partits independentistes, on s'inclou la llei d'amnistia, ha afirmat que el govern espanyol està centrat en la "recuperació del retrobament i la convivència a Catalunya". 

Consulta del PSOE 

La portaveu del PSOE, Pilar Alegría, s'ha expressat en la mateixa línia que López, i després de votar a la consulta socialista ha afirmat que "davant tots aquells que volen sembrar el present i el futur d’odi, divisió i crispació, nosaltres diem sí a la convivència, al retrobament, a seguir avançant en aquest camí de progrés que ja hem construït". Aquest dissabte, també ha votat el ministre de la presidència en funcions, Félix Bolaños. Ha assegurat que ha votat a favor d'un govern “socialista, que faci polítiques per a la gent, perquè el país segueixi avançant, per la convivència, per descomptat, però també per les beques, l’habitatge, l’ocupació, els drets i el salari”.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat discreció en les negociacions per arribar a un acord amb Junts per a la investidura de Pedro Sánchez, i confia "que les coses sortiran bé". El socialista ho ha dit després d’exercir el seu dret a vot en la consulta del partit sobre el pacte amb Sumar i altres formacions per aconseguir la governabilitat. Sobre els pactes amb Sumar i ERC, en fa “una valoració positiva”.