Les patronals de l'oci nocturn Fecalon i Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província (GEDBP) han amenaçat amb dur als jutjats la decisió que el Govern ha pres aquesta tarda de tancar discoteques, sales de ball i de festes durant quinze dies a tot Catalunya per intentar frenar els contagis de la Covid-19.

Les dues patronals afirmen que les empreses del sector són les que tenen “més controls” davant la malaltia i se senten “estigmatitzats per les autoritats”. A més, entenen que la mesura del Procicat “no està justificada” i deixa “en la més absoluta indefensió i ruïna les més de 35.000 empreses del sector i les seves més de 37.000 famílies”. Per tot plegat, les dues patronals acusen el Procicat d'arbitrarietat i qüestionen la gestió que fa del control i seguiment de la pandèmia.

Indignació entre l'oci nocturn

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm també s'ha mostrat indignada amb el tancament ordenat pel Procicat. El secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, ha lamentat en declaracions a l'ACN que no sabien res de la mesura. Les patronals denuncien que el Procicat “no ha estudiat ni contestat” el pla de represa que el sector va presentar, ni ha facilitat “cap informació” dels informes de Salut que li van reclamar el 25 de juny “quan ja s'estaven celebrant nombroses festes il·legals i 'botellots'”.

Des de Fecasarm, Boadas ha advertit que aquesta mateixa matinada ja hauran d'enviar els treballadors a casa, i ha denunciat les pèrdues econòmiques que patirà el sector. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit que són conscients que són unes mesures "doloroses i no volgudes", però que ara cal prioritzar la reducció de la mobilitat per estabilitzar els contagis. 

Situació "crítica" pels rebrots

Des d'aquest dimecres, les autoritats sanitàries catalanes estaven estudiant restringir les reunions d'oci en horari nocturn i tancar totes les activitats d'oci nocturn després de comprovar que la majoria dels rebrots de Covid-19 es donen en l'àmbit lúdic i entre els joves que no prenen precaucions. 

Argimont ICS ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. / ACN

El nou secretari de Salut Pública ja va alertar aquest dijous que la situació actual de coronavirus a Catalunya és "crítica". "Nosaltres som partidaris d'aplicar mesures en l'oci nocturn", va avançar ahir Argimon, abans que es concretessin les noves restriccions que afecten discoteques i sales de ball de tot Catalunya.

Imatge principal: Un treballador d'una discoteca de Calella desinfecta les taules. / ACN