La patronal Cecot s'adherit al Pacte pel Referèndum i així ho han escenificat aquest divendres, en una trobada a la seu de l'organisme, a Terrassa, el president de la patronal catalana, Antoni Abad, i el coordinador de la plataforma, Joan Ignasi Elena.

Abad ha justificat davant els mitjans aquesta unió perquè els empresaris estan convençuts que junts prenen "les millors decisions", i ha recordat que, igual que amb en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, no ho ha concebut com un acord per ser consultat per una sola vegada i per una sola pregunta.

El president de la Cecot ha definit aquesta iniciativa com "una eina estructural democràtica" i que serveix per orientar les decisions polítiques i contribueix a prendre de millors fins i tot -ha afegit- dóna més concòrdia.

Ha indicat que els empresaris miren al futur il·lusionats "en la mesura que en aquest s'introdueixin canvis de modernitat i que s'homologuin en termes d'internacionalitat".

Elena ha assegurat que en l'acte organitzat el proper dia 19, en el Palau de Congressos de Barcelona, s'escenificarà "la transversalitat" per celebrar un referèndum i demostrarà la bona sintonia que hi ha entre una pluralitat extraordinària de gent.