La coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, ha titllat aquest dilluns l’acord entre PP i Ciutadans per a la votació d’investidura de “pacte contra Catalunya” i ha retret que va contra un pilar fonamental com és la llengua.

“No volem que Ciutadans i PP puguin trencar el model en termes de cohesió i aprenentatge, no volem que sota un fals trilingüisme es vulgui trencar el model de cohesió que ha significat la immersió lingüística”, ha advertit.

A parer de la dirigent del PDC, el que pretén aquest acord és “arraconar el català a l’escola” i “de cap de les maneres” el seu partit ho pot acceptar.

La síntesi del PDC és que el ple que demà a la tarda comença al Congrés dels diputats serà “el debat de la no investidura”, que les converses prèvies no han estat més que un “postureig” i que “aquest govern no existirà” perquè la suma de populars i Ciutadans no arriba a la majoria absoluta.

En relació a la qüestió de confiança a què s’haurà de sotmetre el president, Carles Puigdemont, el proper 28 de setembre Pascal ha advertit a la CUP que “utilitzar el referèndum unilateral com a element de pressió o condició no té sentit”. “Sempre hem dit que estem oberts a parlar del que calgui però no com a condició de res”, ha subratllat.

Pascal ha evitat entrar a fer valoracions sobre la decisió de la Junta Electoral d’impedir Arnaldo Otegi encapçalar les llistes d’EH-Bildu al Parlament basc, tot i que ha insistit que el PDC vol que “els bascos decideixin sobre el seu futur i que els tribunals no interfereixin”.