La coordinadora del PDeCat, Marta Pascal, ha assegurat aquest dissabte que la seva formació anirà a la manifestació de condemna dels atacs terroristes de Barcelona i Cambrils "deixant enrere aquells que volen polititzar-la" i ha assenyalat que és el moment de defensar la pau, la democràcia i la llibertat.

Pascal també s'ha referit a la posició de la CUP, que sosté "que uns mereixen participar en la manifestació i d'altres no" -en referència a la presència del rei Felip VI i de membres de l'executiu espanyol- i l'ha qualificat de "ridícula". Com a grup, la coordinadora del PDeCAT manté que els anticapitalistes poden fer el que vulguin, però ha reiterat que la seva formació política convida tothom a sumar-se, ja que no està reservat el dret d'admissió.

En una visita a les festes del districte de Sants, ha indicat que el que toca és ser al costat de les famílies i les víctimes de l'atemptat, i ha reiterat que la notícia no és que hi vagi o no la CUP o el rei, sinó que és la defensa que la capital catalana "té tot el dret de viure en pau". Així mateix, ha agraït la tasca dels Mossos d'Esquadra, les altres forces policials i els serveis d'emergència que van treballar per "aconseguir que la seguretat en aquells moments tan complicats fos possible".

Pascal ha destacat que la manifestació és una oportunitat de dir que no "ens deixarem vèncer pel fanatisme i per la por que alguns volen implantar en aquesta societat" i ha remarcat el caràcter "obert, cosmopolita, solidari i integrador" de Barcelona.

En referència als assistents, ha confirmat que hi aniran tant els màxims representants del PDeCat com l'expresident Artur Mas i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com els militants de base, regidors, congressistes i senadors del partit.