“No hi ha cap tipus de matís ni segona consideració, som al mateix lloc on érem”, ha assegurat la coordinadora de la comissió executiva del PDC, Marta Pascal, en ser preguntada sobre la possibilitat que el seu partit obri la porta a Madrid a facilitar la investidura de Pedro Sánchez encara que no accepti el referèndum. “No serem a cap taula on abans no s’hagi resolt el tema del referèndum”.

Pascal, que ahir ja va deixar clara la posició del seu partit a través d’un tuit, ha insistit en roda de premsa que la “línia vermella” no s’ha mogut i segueix en la reclamació d’un “referèndum amb una pregunta clara sobre independència sí o no”. 

La dirigent del PDC ha hagut d’insistir en aquest tema després que unes reflexions de Francesc Homs sobre la possibilitat de parlar de la investidura tot i no incloure el referèndum en les negociacions atiessin les especulacions sobre el vot d’aquesta formació al Congrés. De fet, el també diputat del PDC Carles Campuzano insistia avui en declaracions a El Periódico que no hi ha d'haver línies vermelles en la negociació.

Sense dialèctica amb Maragall

Pascal s’ha referit també a la polèmica sobre la nova proposta de nom per inscriure el PDC al registre de formacions polítiques d’Interior com a Partit Demòcrata Europeu Català, després que aquest ministeri va rebutjar la proposta sortida del Congrés de la formació.

En ser preguntada sobre les sigles de Partit Català d'Europa que, segons va recordar l'eurodiputat Ernest Maragall, va registrar l'expresident Pasqual Maragall, ha assegurat que no tenen intenció d’entrar en cap “dialèctica amb ningú”. Segons la coordinadora del PDC, esperaran la resposta “administrativa” d’Interior “molt convençuts” que el que demanen registrar “no té igual”.