La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha expressat el suport de la direcció d’aquesta formació “al Govern i als Mossos d’Esquadra per la feina feta” en relació a la detenció de l’alcaldessa de Berga per ordre del jutge, i alhora ha reclamat a la CUP que no es confongui d'enemic i que aquest episodi no pot afectar la negociació dels Pressupostos.

“No han de ser els funcionaris els que estiguin al centre del debat polític. Aquest és un procés polític i els polítics que estem al capdavant n’hem d’assumir les conseqüències”, ha advertit.

La dirigent del PDECat s’ha mostrat convençuda que aquesta situació no afectarà la negociació dels pressupostos entre el Govern i la CUP i, en qualsevol cas, ha deixat clar que no tenen voluntat d’"amplificar cap mena de discrepància".

“És important que situem el missatge en la unitat i no ens confonguem de qui és l’enemic, l’enemic és l’unionisme i el govern del PP en connivència amb ciutadans i el PSOE”, ha advertit.

D'altra banda, Pascal ha reclamat a la nova formació que s’està articulant al voltant d’En Comú “valentia des del minut zero per mullar-se respecte al sentit del seu vot en el futur referèndum sobre la independència de Catalunya”. “Sembla que només hi ha l’opció per buscar un tripartit i no es mullen sobre què votarien en un referèndum sobre el futur polític de Catalunya”, ha retret.

Després de recordar que aquesta setmana es complirà el primer aniversari de la consulta del 9-N i que aquesta setmana es votarà al congrés el suplicatori del Suprem per jutjar Francesc Homs, el PDECat ha insistit a reclamar una reflexió al PSC sobre el seu vot. “Els mateixos que han fet president Rajoy ara permetran que Homs sigui jutjat per posar les urnes”, ha advertit.

La dirigent demòcrata ha valorat igualment els resultats que assenyala el CIS sobre un ensorrament del vot del PSOE a l'Estat vinculant-lo al vot dels socialistes a la investidura que, a parer seu, va ser un aval als 4 anys de govern del PP, no només en relació al procés sobiranista sinó també en relació a les polítiques socials.

El PDECat celebrarà aquest cap de setmana les primàries que serviran per designar els membres del seu consell nacional a més de ratificar les candidatures que s’han presentat per dirigir els diferents àmbits del partit.