La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha assegurat que les negociacions entre JuntsxCat i ERC pels punts programàtics estan en una "bona via". En una entrevista a la Cadena SER aquest dijous al matí, Pascal ha apostat per abandonar la via unilateral i centrar-se en una independència negociada.

Per la dirigent dels demòcrates, s'està "treballant en la bona direcció". En aquest sentit, Pascal ha defensat un diàleg bilateral amb l'Estat, com també amb Europa. La fins ara diputada parlamentària de JxSí ha dit que l'independentisme està "obligat" a buscar la via perquè ningú tingui la sensació que no s'arriba "fins al final", i ha insistit que la unilateralitat de l'última fase del procés ha estat derivada per l'actitud del govern espanyol, a qui ha recriminat que no s'hagi assegut a la taula de negociació.

En l'àmbit internacional i europeu, Pascal ha assegurat que el president Carles Puigdemont "no va garantir mai el reconeixement immediat" de la comunitat internacional, un cop s'hagués proclamat la independència, el 27 d'octubre.

"Ens toca buscar noves formes per seguir endavant" i "no renunciem per a res a l'objectiu, hem arribat molt lluny", ha subratllat Pascal. En aquest sentit, la coordinadora general del PDeCAT ha exposat que cal "més temps" per poder eixamplar la majoria sobiranista i fer efectiva la República.