La coordinadora general del PDeCat, Marta Pascal, s’ha mostrat crítica amb la CUP en una entrevista a El Matí de l’Estiu de Catalunya Ràdio i ha assegurat que a partir del 2-O no faran res conjuntament amb la CUP. “Entre la CUP i el PDeCat hi ha un abisme”, ha reiterat.

A més, ha dit que “la llei de transitorietat no es pot aprovar només per marcar paquet” i ha afegit que “no em faci fer de la CUP” per evitar així posar data a l’aprovació de la llei de transitorietat. Pascal ha aprofitat per denunciar la “necessitat de protagonisme de la CUP” aquest estiu que ha considerat d’una actitud “poc responsable”. A més, també ha carregat contra ERC i ha dit que "no farem d'ERC ni de CUP obrint nous debats procedimentals sobre el quan". 

Pascal ha insistit en la "necessitat" d'una base legal per fer la desconnexió i ha insinuat que la llei de transitorietat s'hauria de presentar després del referèndum, al contrari del que defensa la CUP. També ha apuntat diverses vies per aprovar la llei del referèndum: per lectura única (via suspesa pel TC), per decret llei del Govern o que dos grups parlamentaris facin aquesta petició. La coordinadora general ha expressat que, depèn de la via emprada per aprovar la llei del referèndum, "es farà el Ple al Parlament quan toqui". Així, Pascal no ha assegurat que la llei s'aprovi durant el ple del 6 i 7 de setembre, tal i com va fixar Mireia Boya fa uns dies.

Mossos i l’Europol

Per altra banda, Pascal ha exigit reiteradament a l’Estat que permeti la incorporació dels Mossos a l’Europol per tal que tinguin accés a la informació de seguretat internacional. Ho ha fet l’endemà que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, posés en dubte una possible incorporació dels Mossos al cos al·legant que l'agència té “les seves pròpies normes” de funcionament. 

Així, Pascal s’ha sumat a la queixa del conseller de Justícia, Carles Mundó, que ahir també va reclamar a l’Estat que resolgués aquest assumpte com més aviat millor.