En plena precampanya i obsessionat per guanyar terreny a Vox, el Partit Popular de Pablo Casado planteja ara iniciatives pròpies de partits de l'extrema dreta europea. Un exemple és la polèmica proposta de frenar l'expulsió de mares migrants en situació irregular que hagin decidit donar en adopció els seus fills, proposta que s'inclouria en el seu projecte de Llei de Suport a la Maternitat.

Els intents del partit per aclarir en què consisteix aquesta proposta i argumentar-la, lluny d'aconseguir-ho no ha fet res més que atiar les crítiques ja que s'aprofita de la situació de vulnerabilitat d'aquestes dones per posar-les davant la tessitura de triar entre la maternitat o evitar tornar al seu país d'origen.

Només saltar la notícia, el PP va fer públic ahir dimecres un tuit on assegurava que era fals que proposi no expulsar aquestes mares "a canvi que lliurin els seus fills en adopció", sinó que el que plantegen és que el lliurament voluntari d'un nadó no tingui conseqüències negatives per a la mare. És a dir, aturar l'expulsió d'aquelles mares quan hi hagi en marxa un procés d'adopció. Es pot donar un efecte pervers d'aquesta  proposta que el PP considera proteccionista i és quehi hagi dones que decideixen donar en adopció el fill per evitar ser expulsades, o que en casos extrems fins i tot s'embarasessin expressament per no haver de retornar als país del que han fugit. 

Abandonats en contenidors

Vist que amb aquest aclariment no hi havia prou per aturar les crítiques a la seva proposta, la vicesecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha argumentat que la mesura forma part d'un protocol per evitar l'abadonament de nadons a Madrid. "Lamentablement, molts encara apareixen en contenidors, això és indigne i cruel", assegura. Sosté que amb aquesta mesura això s'evitaria. Mentre xifra en el nombre de menors de mares immigrants que es donen en adopció, entre 30 i 40 diu, no facilita però el nombre d'abandonaments".