"S'actuarà amb força per acabar amb aquesta situació". Clar i contundent, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha tornat a amenaçar Catalunya a Espejo Público d'Antena 3, tot recordant que "l'Estat de dret té molts mecanismes perquè ningú esquarteri Espanya" i justificant les seves paraules sota l'argument que "m'agradaria que els problemes complexos se solucionessin amb fórmules senzilles", però ha assegurat que "en aquest cas no n'hi ha".

Força, força, força. Aquesta és la paraula que més s'està repetint aquestes darreres setmanes en l'entorn popular, un concepte que els empara per fer el que vulguin i que els dona via lliure per justificar les seves actuacions "malgrat l'angoixa d'alguns" perquè, ha posat de relleu, "tenim la unitat i la força dels constitucionalistes".

De fet, Hernando ha fet totes aquestes afirmacions després de reconèixer que no confia gaire en la resposta del president Carles Puigdemont i, precisament per això, ha demanat que "se'n vagi aviat" i que hi hagi eleccions a Catalunya.

"Espero que el senyor Puigdemont, faci el que faci el dilluns, se'n vagi aviat, es convoquin unes eleccions a Catalunya i que l'elit política que ha destruït la convivència se'n vagi a casa seva i no torni més a la política catalana ni de la resta d'Espanya", ha sentenciat.