La façana de la Casa de la Panadería de la Plaça Major de Madrid s'ha il·luminat aquesta nit amb imatges de gran format dels coneguts com a "papers de Bárcenas", on apareixen els noms de "M. Rajoy" o "R. Rato", i una altra amb Pedro Sánchez i Albert Rivera i la llegenda "però tampoc no et conformis".

El Partit Popular, per mitjà del seu portaveu en el consistori i candidat a l'Alcaldia de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha apressat l'alcaldessa, Manuela Carmena, a donar explicacions i depurar responsabilitats.

Una empresa de projeccions especialitzada en "vídeo mapping", Snake Producciones, ha instal·lat aquesta tarda sobre una bastida el projector des del qual des de les 21:00 i fins a les 23:00 hores s'estaran il·luminant en bucle aquestes dues composicions, encara que es desconeixen els promotors de la iniciativa. L'empresa ha confirmat que ha estat contractada per un partit polític, però no ha revelat quin.

M. Rajoy i R. Rato

Així, la façana d'aquest emblemàtic edifici -on s'allotja, entre d'altres, el Centre de Turisme Plaza Mayor- ha servit de pantalla sobre la qual desplegar els "papers de Bárcenas" en els quals apareixen les anotacions de l'extresorer del PP sobre pagaments a M. Rajoy, R. Rato o Jaime Mayor.

En la imatge que li segueix es pot veure el president del Govern Pedro Sánchez estrenyent la mà del líder de Ciutadans, Albert Rivera, a la que se li superposa la frase però tampoc et conformis".

Per la seva part, José Luis Martínez-Almeida ha exigit en el seu compte de Twitter que "Carmena ha de donar explicacions amb urgència. Sense esperar a dilluns. I depurar responsabilitats. Començant per ella mateixa".