Convergents, el nou partit que lidera l'exconseller de Justícia Germà Gordó, no ha passat el tall i no podrà presentar-se a les eleccions del 21-D. La formació es presentava únicament a la circumscripció de Barcelona amb l'exdirectora de l'Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch, com a cap de llista seguida del mateix Gordó i de Sílvia Requena. La seva candidatura al final no ha estat proclamada i no estarà a les paperetes.

De fet, només 11 de les 17 candidatures presentades aquest 21-D han estat aprovades per la Junta Electoral i surten publicades aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Es tracta dels set partits que actualment ja tenen representació parlamentària (ERC, Junts per Catalunya, Cs, PSC, Catalunya en Comú-Podem, PPC i CUP), més el PACMA, Recortes Cero-Grupo Verde, Per Un Món Més Just –només a Girona i Lleida- i la marca blanca d'Esquerra 'Diàleg Republicà-, presentada per evitar una possible invalidació de la candidatura de Junqueras.

Presentaran recurs

El partit de Gordó ha anunciat que presentarà un recurs perquè la Junta Electoral Provincial de Barcelona aprovi finalment la seva candidatura pel 21-D. "Dilluns mateix plantejarem un recurs al contenciós-administratiu perquè se'ns reconegui com a partit parlamentari sorgit de JxSí, igual que el PDeCAT i ERC", ha afirmat en un comunicat Convergents, que en les properes eleccions havia presentat candidatura únicament a la circumscripció de Barcelona amb Teresa Pitarch com a cap de llista.

"Tenim el convenciment que es reconeixerà la representació que correspon a les diferents opcions i visions polítiques que van concórrer a les darreres eleccions al Parlament –llavors sota les sigles de JxSí-, i que avui concorren per separat i amb diferents noms", han insistit des de la formació escindida.