Partit Demòcrata Català i Junts per Catalunya, així com Partit Nacional Català, són els noms que han suscitat més suports al llarg del matí en els debats de la comissió tercera del congrés de la nova CDC. La comissió ha acabat ja els treballs i demà se sotmetran a votació aquests tres noms al plenari del congrés.

Aquesta comissió s’ha creat aquest matí davant el rebuig que ahir van expressar els participants al congrés davant els dos noms proposats per la direcció a partir dels resultats del debat del Torn Obert.

Algunes de les propostes que ara estan tenint més suport ja van aparèixer en el Torn Obert i van ser en el seu moment descartades. Caldrà veure si algun d'aquests tres noms finalment escollits està ja registrat, la qual cosa obligaria a incorporar algun canvi.

De fet, Partit Nacional Català era originàriament Partit Nacionalista Català fins que algunes intervencions han advertit que l'adjectiu nacionalista no té especial bona premsa a Europa, per la qual cosa han decidit a substituir-lo per Nacional.

Entre els corrents del partit la proposta que aixeca més suports és Partit Demòcrata Català, però als passadissos del congrés les opinions estan més dividides.

La comissió ha començat amb un llistat de gairebé 300 noms que s'han anat descartant. Només han quedat aquells que han superat el 60% de vots. Entre els que han superat el 50% hi havia propostes com Junts, Som o SomCat.