El Partit Aragonès (PAR) ha sol·licitat comparèixer al Parlament per denunciar "interpretacions de la història que des d'algunes institucions promouen i que no podem acceptar en honor a la veritat i defensa de la nostra identitat". 

Així ho detalla el document que han remès aquest dimarts a la Mesa del Parlament al·legant que volen explicar la seva postura així com també "la realitat de diversos assumptes relatius al patrimoni i a la història que han derivat en un gran malestar". 

Entre aquestes qüestions, el PAR fa referència a les obres i murals de Sixena, així com també als béns de la diòcesi de Barbastre i Osca. Sobre aquests, el document apunta directament a la Generalitat i assegura que es troben "retinguts o dipositats a Catalunya tot i que sobre ells hi ha litigis judicials oberts i fins i tot sentències que no s'estan complint".

A més, en la sol·licitud presentada citen un article de l'Estatut d'Autonomia d'Aragó on s'assegura que s'han de prendre les "polítiques necessàries per recuperar" el patrimoni aragonès i també detallen que l'objectiu de la compareixença és defensar els interessos dels membres d'Aragó.

A favor de la LAPAO

El PAR va ser un dels partits favorables, juntament amb el PP, a una nova Llei de Llengües, aprovada el 2013 i posteriorment derogada el 2015, en què es reconeixia com a la llengua oficial d'Aragó el castellà. El català i aragonès, fins aquell moment també reconeguts com a oficials, perdien el seu nom. 

El català passava a anomenar-se LAPAO, Llengua Aragonesa Pròpia de l'Àrea Oriental, i l'aragonès rebia el nom de LAPAPYP, Llengua Aragonesa Pròpia de les àrees Pirenaica I Prepirinenca.