La jornada electoral a Madrid està en marxa i ho fa amb una participació més alta que la registrada als comicis del 2019. A les 13 h, la participació és del 28,15%, i a les darreres eleccions, a la mateixa hora, era del 26,18%. Cal tenir en compte que avui és un dimarts laborable i que, per tant, molta gent ha votat a primera hora del matí abans d'anar a treballar. 

El cent per cent de les meses electorals han quedat constituïdes a l'hora prevista d'aquest matí sense que s'hagin produït incidències, tot i que a primera hora s'han registrat llargues cues als col·legis a causa de l'aplicació dels protocols contra la Covid.

Així ho ha explicat en roda de premsa el conseller madrileny de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López, que ha destacat la normalitat amb què s'està desenvolupant la jornada. L'únic incident que s'ha registrat ha estat quan diverses activistes del col·lectiu Femen han protestat amb el tors nu a les portes del col·legi electoral on votava la candidata de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, al districte de Chamartín.

Les activistes han llançat pamflets a l'entrada del col·legi San Agustín, situat al carrer Padre Damián. Els agents de la policia espanyola les han interceptat i reduït per la força.

Llargues cues per votar

De la mateixa manera, López ha demanat paciència als ciutadans i ha fet una crida "a la tranquil·litat" davant les llargues cues que s'estan registrant pel protocol Covid. "Demanem disculpes per endavant als ciutadans si hi ha retards, però la pandèmia ens obliga a extremar les precaucions", ha asseverat el conseller madrileny.

L'actual presidenta madrilenya i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, ha votat a les 10.26 h al col·legi concertat La Inmaculada Marillac, al districte de Chamberí, després d'esperar-se a la cua com la resta de votants. 

 

A la seva arribada, la dirigent popular ha sigut rebuda amb aplaudiments i crits de "presidenta, presidenta". "Avui escollim el model de comunitat i el model de país que volem a partir de demà i només desitjo que sigui en convivència", ha declarat Ayuso després de dipositar el seu vot a l'urna.

 

Foto principal: Un col·legi electoral de Madrid / EFE