La candidata de Vox a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha estat rebuda al col·legi electoral de San Agustín pel grup d'activistes femenines Femen. Malgrat que la protesta s'ha basat en una escridassada amb pancartes sense amenaces, la Policia Nacional les ha reduït i les ha detingut. Femen, que es caracteritza per protestar amb el tors nu, ha volgut fer palès el malestar que genera la política contra la igualtat de gènere del partit d'ultradreta.

L'incident ha passat sobre les 9.30h, instants abans de l'arribada de Monasterio i s'han quedat fins que ha sortit després d'emetre el seu vot. En total, eren vuit dones i portaven escrit amb pintura negra lemes contra el feixisme.

En un instant, han intentat saltar-se un cordó policial que s'ha ordenat per la presència de Monasterio. Com ja es va poder veure en les passades eleccions al Parlament de Catalunya amb la votació del candidat de Vox, Ignacio Garriga, les dones han llançat papers de color groc amb textos contra aquesta formació: "Als feixistes, ni un pas més. Femen contra el feixisme polític i institucional". 

Monasterio, provocativa

Davant de les detencions i les protestes, Rocío Monasterio ha decidit dirigir-se fins el lloc on estaven limitades i concentrades i s'ha posat a recollir els papers de color groc que les activistes portaven: "Ens han intentat boicotejar als defensors de la llibertat".

La candidata ha anat acompanyada del seu marit i portaveu al Congrés de Vox, Iván Espinosa de los Monteros. Finalment, els han dipositat a una paperera davant l'allau de mitjans que els estaven seguint.

Més enllà d'aquest fet o el de Garriga, el passat 30 d'abril, quatre activistes, també amb el tors descobert, van portar una pancarta a la seu del partit sota el lema: "No passaran. El feixisme vol conquerir Madrid. Madrid serà la tomba del feixisme". 

Què diu Vox del feminisme?

Un dels lemes de campanya d'aquest partit ha estat criticar el feminisme d'esquerres i propagar el populisme amb fake news: "Les noies dels barris no poden sortir a caminar perquè els ataquen un ramat de menes", referint-se als menors estrangers no acompanyats. De fet, Monasterio va citar durant aquesta campanya l'intent de violació en grup per part d'uns immigrants en un parc de Madrid, tot i que en ella, també van participar joves espanyols.

Fotografia principal: imatge de recurs de la manifestació de Femen el passat 30 d'abril.