La participació a les eleccions al Parlament de Galícia d'aquest diumenge ha ascendit al 42,95% fins a les 17.00 hores, un percentatge que se situa en nivells similars als de les autonòmiques de 2016, quan era del 42,49% a la mateixa hora. En aquesta ocasió està 0,46 punts per sobre de fa quatre anys.

Així ho ha indicat el director general d'Emergències i Interior, Santiago Villanueva, en una compareixença davant la premsa per donar compte de l'evolució de la jornada electoral.

4,41 punts més fins al migdia

Fins a les 12.00 hores la participació assolia el 19,42 per cent, xifra que se situava 4,41 punts per sobre de la registrada a aquesta hora en la convocatòria electoral de fa quatre anys.

Les eleccions al Parlament de Galícia, que coincideixen amb les que se celebren al Parlament d'Euskadi, són les primeres convocades després de l'estat d'alarma per la pandèmia de covinya|cocep-19, que va obligar al seu dia a ajornar-les fins avui.

L'actual president de la Xunta i candidat a la reelecció, Alberto Núñez Feijóo -en la imatge, en anar a exercir el seu dret al vot a col·legi Niño Jesús de Praga, a Vigo-, aspira a revalidar en els comicis la majoria absoluta per quarta vegada consecutiva.