Aquesta tarda comença el ple del Parlament. No hi ha cap votació prevista, però si n'hi hagués, Lluís Puig podria exercir la seva delegació de vot, i és que malgrat que el Tribunal Constitucional declarés dilluns la nul·litat d'aquesta delegació, el Parlament encara no ha rebut cap notificació així que manté la delegació de vot de l'exconseller i ara diputat exiliat a Bèlgica arran de l'1 d'octubre. Fonts parlamentàries han informat que a hores d'ara no hi ha "cap canvi" en la delegació de vot de Puig, i han assegurat que no han abordat aquest tema en la reunió de l'òrgan rector d'aquest matí, ja que només coneixen la "nota penjada" després del ple del Constitucional.

Va ser dilluns quan el TC va decidir anul·lar la delegació de vot, complint amb un recurs que va presentar el líder del PSC Salvador Illa contra l'acord de la presidència de la cambra del 25 de març de l'any passat que admetia la sol·licitud de Puig de delegar el seu vot. També anul·la l'acord de la Mesa de l'endemà que confirmava la delegació de vot. En la resolució, el Tribunal Constitucional exposa que estima el recurs d’Illa i afirma que “se'ls ha vulnerat el dret a exercir les funcions representatives” amb els requisits que assenyalen les lleis, que es troben en connexió amb el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants. Per això, acorda “restablir als recurrents el seu dret”, i per això,  declara la nul·litat de l’acord de la majoria independentista de la Mesa.

Tan bon punt es va conèixer la notícia, l'exconseller va reaccionar assenyalant directament els socialistes com a culpables de la situació: "Gràcies a Salvador Illa i el PSC, la repressió continua endavant". No es va quedar aquí, i és que el diputat també va lamentar que el Tribunal Constitucional hagi decidit continuar amb la seva postura, evidenciant les conseqüències que tot plegat comporta. "Els drets de les persones que ens van votar tornen a ser vulnerats", va advertir. 

Els socialistes no van ser els únics a presentar recurs contra l'aprovació del vot delegat de l'exconseller Lluís Puig, sinó que també hi van participar altres formacions. Concretament, els altres grups polítics van ser els de la dreta espanyolista, Vox, Cs i el PP. Per part dels taronges, Carlos Carrizosa va fer l'anunci a través de les xarxes socials: "Aquest matí la presidenta del Parlament ens ha emmordassat al ple en demanar una qüestió d'ordre per la delegació il·legal de vot del fugit Lluís Puig. Els anuncio que des de Ciutadans portarem al TC aquesta il·legalitat. No consentirem que es trepitgin els drets de tots", va piular el líder de Cs durant la investidura d'Aragonès