El Parlament Europeu ja està estudiant la resolució del Tribunal Suprem segon la qual el president d'ERC, Oriol Junqueras, ja no és eurodiputat perquè està inhabilitat. Fonts de l'eurocambra han explicat a El Nacional que la interlocutòria del Suprem ha arribat a Brussel·les a un quart de tres de la tarda, pocs minuts després que es donés a conèixer per part de la sala segona de l'alt tribunal, I que en aquests moments "està sent llegida i avaluada pels departaments pertinents". 

A l'espera de nous moviments, però, Junqueras encara consta com a membre de la cambra a la pàgina web de la institució europea. S'espera que l'Eurocambra doni a conèixer com procedeix després de rebre la resolució de l'alt tribunal espanyol, i que desobeeix el Tribunal de Justícia de la UE, aquest divendres, coincidint amb la roda de premsa prèvia al ple de la cambra, que s'ha de celebrar el proper dilluns dia 13 de gener i en el que s'esperava que hi assistís Junqueras com ho faran Puigdemont i Comín.

Des d'ERC han demanat aquest dijous a la tarda al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que no apliqui la sentència de la justícia espanyola i que "protegeixi" la immunitat de Junqueras, en considerar que el que ha fet el Tribunal Suprem és un "brexit judicial" i un desacatament al TJUE.