La sentència de La Manada ha aixecat una forta indignació al Parlament Europeu, que ha debatut aquest dimecres d'urgència "l'aplicació per part d'Espanya dels estàndards internacionals en matèria de violència sexual" arran d'aquest cas, a petició de Podemos. 

Diversos eurodiputats han criticat la sentència de La Manada i han retret a Espanya que no hagi implementat el Conveni d'Istanbul per la prevenció de la violència sexual i la protecció de les víctimes, que en l'article 36 recorda que el sexe sense consentiment és violació. A més, han demanat més formació als jutges sobre la violència sexual.

La diputada del PSOE Iratxe Garcia així els ho ha volgut retreure, assegurant que Espanya "desoeix" l'incompliment d'aquest pacte i que ha retallat en 120 milions d'euros la partida en aquesta matèria. També ho ha fet l'eurodiputada de Cs Beatriz Becerra que ha demanat a la UE una harmonització dels criteris de tipificació de delictes contra la llibertat sexual.

Des de Podem, Tania González, qui ha demanat la introducció del debat extraordinari a l'obertura de la sessió, també ha reclamat que s'apliqui l'acord del Consell d'Europa sobre el Conveni d'Istabul i ha recordat que això implica "més finançament" contra la violència masclista.

Per altra banda, també han intervingut al ple els catalans Ernest Urtasun (Comuns) i Jordi Solé (ERC) per denunciar la sentència. El primer ha demanat canviar el Codi Penal i ha reivindicat que el sexe sense consentiment és violació. Per contra, Solé ha denunciat que el problema no és la llei sinó "la interpretació" que es fa d'aquestes i ha defensat que les sentències judicials puguin ser criticades.

El cas s'ha debatut aquest dimecres després que hi hagin votat a favor 188 eurodiputats, mentre que 135 hi han votat en contra i hi ha hagut 20 abstencions. La proposta de debat ha rebut l'oposició del PP espanyol que rebutjava que es pogués qüestionar una sentència judicial. Tot i això, durant el debat, l'eurodiputada popular Rosa Estaràs ha titllat la regulació d'"arcaica" i ha demanat una reflexió "serena" per canviar-la. Tot i això, ha retret que es fes servir l'intercanvi a l'hemicicle de manera partidista en lloc de "tenir altura de mires".

També de la dreta i inclús de l'extrema dreta, com el Front Nacional, han rebutjat pronunciar-se sobre la sentència però sí que s'han mostrat preocupats per la no qualificació de violació de l'actuació de La Manada.

Finalment, també ha intervingut la comissària europea de Justícia i Igualtat de Gènere, Vera Jourová, que ha defensat que l'executiu comunitari espera que el recurs contra la sentència, que ha d'arribar al Tribunal Suprem, sigui "ràpida i justa" i ha desitjat a la víctima que "es recuperi físicament i anímicament el més ràpid possible". 

El hashtag #yositecreo, que s'ha viralitzat a les xarxes socials en suport a la víctima de La Manada, també s'ha pogut veure escrit en diverses pancartes que han lluït diversos eurodiputats.

La sala segona de l'Audiència de Navarra va fallar el passat dijous la sentència del cas La Manada, en la qual va condemnar als cinc acusats a nou anys de presó cadascun per un delicte d'abús sexual, en comptes d'una condemna per violació. Els magistrats no van veure superioritat dels agressors a la noia, i per això els va absoldre d'agressió sexual, de robatori amb violència o intimidació. A més, un dels jutges va emetre un vot particular demanant-ne l'absolució.