Jornada de sol·licituds de compareixença a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament. Entre aquestes, la de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, pel cas del Consell Esportiu per presumpta corrupció: la compareixença, a petició d'ERC, s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys el PSC, que hi ha votat en contra. En la legislatura passada també es va aprovar la compareixença de Marín pel cas que s'està investigant per delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i blanqueig de capital per part del Consell Esportiu de l'Hospitalet. Però Marín no hi va comparèixer perquè es va acabar la legislatura i va decaure la decisió de citar-la.

La sol·licitud dels republicans de la compareixença de Marín és una maniobra pensada de cara a les eleccions municipals. Els d'Oriol Junqueras van anunciar a finals de maig que el seu candidat a l'alcaldia a les properes municipals serà l'exregidor del PSC Jaume Graells, qui va denunciar les irregularitats en aquest cas i després va abandonar el PSC i les seves funcions a l'Ajuntament. Justament en la mateixa comissió, ERC ha proposat que comparegui Graells per donar la seva versió, i tots els partits, un cop més, han votat a favor excepte el PSC que ha votat en contra. 

Més enllà d'aquesta votació, durant la mateixa sessió hi ha hagut paral·lelismes entre ERC i PSC. La portaveu Marta Vilalta ha retirat a l'inici de la comissió les sol·licituds de compareixença dels regidors de l'Hospitalet Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza: "Tenint en compte que és un cas judicialitzat, no volem fer un judici paral·lel aquí", ha expressat Vilalta. Acte seguit el PSC ha retirat les sol·licituds de compareixença que afectaven presumptes irregularitats en les alcaldies republicanes de Moià i Manlleu. Un cop s'han fet aquests canvis, el portaveu de Vox, Joan Garriga, ha acusat socialistes i republicans d'arribar a pactes "a esquenes dels ciutadans".

També haurà de comparèixer a la comissió l'exalcalde de Sabadell i actual diputat d'ERC Juli Fernández per la compravenda municipal d'una planta Artèxtil al clan Jodorovich, una petició presentada pels socialistes i que s'ha aprovat amb el vot en contra d'ERC i l'abstenció dels comuns. I sobre un altre àmbit, s'ha aprovat que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, doni explicacions en el marc de la CAI sobre l'ajornament de la consulta dels Jocs d'hivern.